2251102086 6946729055 Μητροπολίτου Ιακώβου 32, Μυτιλήνη 81100 & Πλωμάρι Λέσβος 81200 gkakes@gmail.com
hero image
 
 


Συγγράμματα | Μυτιλήνη Λέσβος
 
Ο διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ. Γιώργος Κακές, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα του, κατατάσσεται ως ένας ειδικός που κατανοεί βαθιά τη σημασία της διατήρησης των ιστορικών βιομηχανικών κτηρίων και της αρχιτεκτονικής του Πλωμαρίου, έναν τόπο με βαθύ πολιτιστικό και ιστορικό ρίζωμα.

Τα βιβλία αναδεικνύουν και προσφέρουν μια εικόνα απ’ τα παλιά, που συνδυάζει την τεχνολογική εξέλιξη συνάμα με την αισθητική της αρχιτεκτονικής, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο γνώσης που περιγράφει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα δέκα βιομηχανικών κτηρίων του Πλωμαρίου, προσφέροντας μια μοναδική οπτική γωνία στους αναγνώστες μέσω αυτού του υπέροχου ταξιδιού στο παρελθόν.

Οι συναντήσεις και οι συνεργασίες με μέσα και ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη, το πνεύμα και το σεβασμό για την έρευνα της τοπικής ιστορίας, όπως η ημερήσια εφημερίδα «Δημοκράτης» Μυτιλήνης, το «Τεχνογράφημα», το τεχνικό περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» ή ο πολιτιστικός σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», έδωσαν την ώθηση και την υποστήριξη για τη συγγραφή αυτών των βιβλίων, που αναδεικνύουν και διατηρούν την ιστορία και τις εικόνες του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας του Πλωμαρίου.

 
 
 
   
     
  «Περίπατος στα παλιά βιομηχανικά κτήρια και την ιστορία τους»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΛΟΓΟΥ


«Ο περίπατος αυτός αναφέρεται στην περιγραφή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων δέκα βιομηχανικών κτηρίων στην πόλη του Πλωμαρίου Λέσβου. Η επιλογή των κτηρίων, τα οποία θα αναλυθούν, έγινε με κριτήριο την αντιπροσώπευση χαρακτηριστικής λειτουργίας (σαπωνοποιεία, ελαιοτριβεία και μικτά εργοστάσια), χαρακτηριστικής θέσης (παραλιακό μέτωπο και κατά μήκος του ποταμού Σεδούντα) και αξιόλογου δείγματος της τοπικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Με βάση αυτή την επιλογή υπάρχουν 2 ενότητες αναφορικά με την περιγραφή των κτηρίων: 1η ενότητα: τα «παρά-Σεδούντεια» και 2η ενότητα: τα «παρά-Ταρσάνεια»….»
 
     
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  
     
 
   
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας

και είμαστε στη διάθεση σας για να σας λύσουμε
οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις εκδόσεις μας!